NATÚR SZÁLAS TEÁK
A teljesen natúr teákból nyugodtan ihatunk az élvezet kedvéért, a teázás öröméért és természetesen a jó közérzetünk, egészségünk megőrzéséért. A főzetek csak szárított növényi részeket tartalmaznak, aromamentesek.
Választhatnak gyümölcsteát, zöld teát, citromfüvet, mentát, csipkebogyót, hibiszkuszt, rooibost, kamillát, lapachot, matét vagy ezek keverékeit.
A gyümölcsteáról: Valójában nem igazi teák, hiszen nem tartalmaznak teafüvet. Teának, elkészítési, fogyasztási módja miatt nevezzük Legfőbb összetevői a hibiszkusz, csipkebogyó, alma, narancshéj, ezen felül az ízre jellemző szárított, kandírozott gyümölcsök, mint például eper, áfonya, fekete ribizli...Gyakran található a keverékekben valamilyen gyógynövény, díszítőelemként virágszirom, vagy egyéb növényi rész. Ízét és főzetének rubinvörös színét főként a hibiszkusz virágnak köszönheti. Savanykás- édeskés ital készül belőle, így melegen és jegesen is kiváló üdítő. Újabban már alacsonyabb savtartalommal is készülnek gyümölcstea keverékek, így az érzékenyebb gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Koffein tartalmú összetevőt nem tartalmaz, így a nap folyamán bármikor ihatjuk.