Gyümölcstea vörös áfonyával és kasvirággal
A gyümölcsös és könnyed teánk frissítően savanykás ízét az áfonya kissé fanyar, a vörös bogyós gyümölcsökre jellemző zamata egészíti ki. Melegen és hidegen is fogyasztható bárhol és bármikor. Jeges teaként készítve 4-5 darab filtert forrázzunk le egy bögrében. Hagyjuk 10 percig állni, majd töltsük át egy kancsóba és öntsük fel hideg vízzel és tegyünk bele jégkockákat. Igazán jó eredményt akkor érhetünk el, ha a teát jégkockának lefagyasztjuk. Azután már nincs más dolgunk, mint beledobni a pohárba és felönteni vízzel. Édesíthetjük is, ha úgy jobban szeretjük. Kristálycukor használata esetén, még a forró vízzel felöntés előtt tegyük hozzá. Sokan használnak mézet, szörpöt, de ha nem szeretnél plusz kalóriát bevinni használd a 0 kalóriás eritritet.
Az áfonya kasvirággal kombinálva egy igazi immunbomba, hiszen a kasvirág növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást, valamint fokozottabb működésre készteti az immunrendszert.
Gyümölcstea őszibarackkal, mangóval és csipkebogyóval
A lédús őszibarack és a mézédes mangó ízjegyei dominálnak ebben a gyömölcsös ízvilágú teában. A csipkebogyó pedig egy csipetnyi fanyarságot kölcsönöz ennek a teakülönlegességnek, valamint immunerősítő hatásával is jótékonyan hat egészségünkre. A gyümölcstea annál finomabb, minél tovább áztatjuk, így 8-10 percig mindenképpen ajánlott várni, hogy az ízek egyenletesen kioldódjanak. Melegen vagy hidegen fogyasztva is garantált a frissítő hatása.
Gyömölcstea málna és szamóca ízesítéssel
Nincs olyan, aki ne kedvelné a málna vagy a szamóca ízét, hiszen egyszerűen finom, édes és lédús. Ez az ízben gazdag teakeverék egyaránt gyerekek és felnőttek kedvence. Koffeinmentes tea lévén remek üdítőként szolgálhat egy meleg nyári napon az egész család számára. Tegyünk egy kancsó lehűtött teába néhány szem málnát vagy szamócát pár mentalevél és jégkocka társaságában és élvezzük az ízek harmóniáját!
A Június hónap teái elhozzák az igazi gyümölcsök ízét, ezzel hamisítatlan nyári hangulatot teremtve otthonában.